Drukjerneekstrakt til hjelp ved hovne ben!

Av fertilitets og svangerskapsterapeut Anette Heggemsnes fra Frøyaklinikken

 

Druekjerneekstrakt er nok mest kjent for å være et godt tilskudd ved hjerte og blodkar problematikk, og da spesielt ved venøs insuffiens. På Frøya klinikken arbeider vi med  gravide, og opplever at druekjerneekstrakt har en god virkning også her.

Den gravide kan slite med vann i kroppen mot slutten av graviditeten med hovne ben og føtter, og føle seg generelt hoven og sliten i hele kroppen. Dette kommer av at blodvolumet øker hos den gravide, og det blir tyngere for veneblodet å gå tilbake. Det er her druekjerneekstrakt kan være et godt tilskudd til den gravide. 

Akkurat slik var Kristin da hun kom til meg, 8 måneder på vei. Hennes forrige svangerskap hadde også vært svært tungt med mye vann i kroppen helt frem til fødsel. Hos legen sin fikk hun høre at det var ingenting å gjøre med. Blodtrykket var bra, det var heller ingen proteiner i urinen så det var ingen fare for svangerskapsforgiftning. Selv var hun ikke engstelig fordi hennes forrige svangerskap hadde vært liknende. Hun satt på kontoret mitt, tung og sliten. Det var vondt å gå, og hun orket ikke så mye. Jeg gav henne homeopati medisin og ba henne ta en tablett med druekjerneekstrakt, mulig øke til to tabletter hvis det var behov for det.
Etter en uke kom hun tilbake, og hevelsen hadde gått betydelig tilbake. Hun følte seg mye bedre og hun hadde også fått mer energi. Nå følte hun hadde krefter til fødselen!

Lignende historier som dette har vi ofte på klinikken. Det har ført til at vi er blitt fascinert av druekjerneekstrakt for. Vi ser at hevelsene går raskt tilbake hos de gravide. Vi gir også annen behandling som homeopati, akupunktur og fotsoneterapi, og ser at slik behandling gjør pasientene våre godt. Druekjerneekstrakt og andre kosttilskudd opplever vi som god suplement til behandlingen vi ellers gir.

Druekjerneekstrakten kommer fra modne røde/blå druer. Studier har vist at den har en stabliserende og styrkende virkning på de små blodkar, og redusere dermed kapilær lekasje. Den hindrer småblødninger og blåmerker i huden og ødemer (veskeansamling) i bena.

Med ønske om et godt svangerskap!

Anette Heggemsnes arbeider med barnløshet, svangerskap og tiden etter fødsel på Frøyaklinikken. Der behandler de med homeopati, akupunktur, fotsoneterapi og ernæring. Hun har skrevet en rekke artikkler og svarer på spørsmål på altformamma.no. Hun kan treffes på tlf. 22116600, eller e-post: froyaklinikken@online.no. 
LIk gjerne Frøyaklinikken på Facebook og Instagram – for å få gode råd!