Kolikk?

Kutt ned på melk og hvete

 

Barseltid

Den første perioden etter fødselen er en helt spesiell fase. Nå er det viktig med hvile og ro, og å bli kjent med det nye familiemedlemmet. Barnet vil til å begynne med ha behov for å bli ammet opptil annenhver time døgnet gjennom, og dette kan være en påkjenning for mor som lett glemmer sine egne behov – her gir vi råd om gode og næringsrike matvaner som også bidrar til bedre melkeproduksjon og et fornøyd barn uten magesmerter (kolikk).

Om far bidrar litt ekstra i forhold til matservering og babystell i denne tiden vil mor også få mer overskudd – noe som gagner alle parter.

Tiden etter fødsel kan være tøff for noen, og for de som trenger det kommer vi på hjemmebesøk. Vi behandler slitne nybakte mødre, brystbetennelser og babyer med vondt i magen (kolikk) her på klinikken.


 

Nyfødt baby

Noen babyer får vondt i magen etter fødselen og utvikler kolikk. Dette kan komme av at tarmen fremdeles er umoden, som gjør at  noen reagere på det mor spiser.  Andre årsaker til kolikk kan være at barnet fikk antibiotika rett etter fødselen eller at babyen har fått en skjevhet i nakke/ rygg. Her behandler vi med ernæring og homeopati.  I en pilotstudie der 30 kolikkbarn fikk homeopati, ble 80% vesentlig bedre.

Her har vi skrevet en artikkel "Babyer som gråter - kan det være kolikk?" Ta gjerne en titt!

http://altformamma.no/artikler/518/article/item/null#/

Vi behandler også barn som er urolige, virker misfornøyde, sover dårlig og barn med dårlig immunforsvar.

 

 
 

 

Mamma

Den første tiden etter fødselen er det mye nytt å forholde seg til. Det kan oppleves slitsomt å få nattesøvnen avbrutt pga. hyppig amming, og derfor er det desto viktigere med mye ro, hvile og fortsatt fokus på å spise sunt. Nå nærer du tross alt ikke bare deg selv lenger, men også det nye barnet. Alle gravide vi har fulgt opp, har vi laget et opplegg for under barselfasen. Og skulle du ha behov for å spørre om noe - er det bare å ringe klinikken. Vi gir råd på telefonen.

Keisersnitt

Om du har hatt keisersnitt kan det ta litt lenger tid for deg å komme deg, enn hvis du har hatt naturlig fødsel. Dette er noe vi på Frøyaklinikken arbeider aktivt med, slik at ømhetsfølelsen skal reduseres så raskt som mulig og såret gro lett og ukomplisert. Vi gir gjerne et behandlingsopplegg for de som har planlagt keisersnitt.

Allmentilstand og psykisk helse

For noen ble fødselen en tøff opplevelse. Kvinner som er slitne og nedtrykte oppsøker da gjerne Frøyaklinikken.Her gir vi behandling med homeopati, akupunktur, vitaminer/mineraler og kost råd. Mangel på vitaminer/mineraler og fettsyrer kan føre til depresjon og slitenhet.

 


Amming

Om mor har lav melkeproduksjon gir vi behandling med akupunktur, homeopati og kostholdsveiledning.

Noen sliter også med amming og såre brystvorter, og her tilbyr vi råd, skånsom behandling, og videreformidling til kyndige ammehjelpere.

Vi har god erfaring med å forebygge og behandle brystbetennelse. Mange tar gjerne kontakt med oss for behandling, før de forsøker antibiotika.

Etter at vi begynte å anbefale våre pasienter å ta tilskudd av Lecitin etter fødsel, har vi observert betydelig færre tilfeller av brystbetennelse. Kvinner med brystbetennelse tar gjerne kontakt med oss for behandling, før de forsøker antibiotika.

 


Barn 3-12 mnd

Mange blir engstelige når barnet er sykt. På Frøyaklinikken tilbyr vi foreldre veiledning i hva de selv kan gjøre for å pleie barnet sitt på en god og trygg måte. Vi både gir og lærer bort hvordan du kan gi babymassaje. Babymassaje kan lette på luft i magen og mange babyer blir rolig av det. Ta kontakt med oss om du ønsker generelle råd, eller behandling.

I tillegg er det mange som oppsøker oss med barn med:

  • betennelser i øre/nese/hals
  • kolikk
  • magesmerter og fordøyelsesvansker
  • som blir ofte syk. (har et nedsatt immunforsvar)
  • søvnvansker/urolige barn
  • hva barnet bør spise (kostholdsveiledning)